Kasvikloonaus ja mikrolisäys

PlantaCella on käynnistänyt kaupallisen puuvartisten hedelmä- ja koristekasvien mikrolisäysliiketoiminnan Suomessa. Suomeen tuodaan vuosittain useiden kymmenien miljoonien eurojen edestä mikrolisättyjä kasveja lähinnä Alankomaista. Suomessa ei ole kuitenkaan ole ollut merkittävässä määrin omaa kaupallista puuvartisten hedelmä- ja koristekasvien mikrolisäysliiketoimintaa tähän saakka. Yrityksessämme on tästä johtuen lähdetty kartuttamaan mikrolisäysprosessin osaamista. Yrityksemme mielenkiinnon kohteena on alusta lähtien ollut puuvartiset hedelmä- ja koristepuut, koristepensaat sekä muut puuvartiset kasvit.

Ota yhteyttä ja kysy lisää kasvien mikrolisäyksestä!

Koepuutarha ja geenipankki

Jotta kotimaisten puuvartisten hedelmä- ja koristekasvien mikrolisäys lähtisi nousuun myös Suomessa ja hyödyttäisi siten kotimaisten taimitarhojen valikoimaa, on yrityksemme aloittanut kasvien talvenkestävyyden testauksen Nivalan korkeudella. Yrityksemme on kartuttanut systemaattisesti myös puuvartisten kasvien geenipankkia.

Testauksessa laajasti erilaisia lajikkeita

Tällä hetkellä yrityksemme koepuutarhasta löytyy yli 200 eri omenapuulajiketta, 50 eri päärynäpuulajiketta sekä noin 100 muuta hedelmäpuulajiketta. Lisäksi yrityksen koepuutarhasta löytyy runsaasti muita lehti- ja havupuita sekä koristepuita ja -pensaita eri puolilta maapalloa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa